perjantai 10. toukokuuta 2013

Koulutuksesta (ja oravasta)

Inhoan sitä, miten nykyään kaikki pyörii vain ja ainoastaan rahan ympärillä. Täällä sentään koulutus on ilmaista, mutta monissa muissa maissa ei olla niin onnekkaita: jos perheellä ei ole varaa laittaa lasta pienestä asti hyvään kouluun, ei lapsella ole mahdollisuuksia huonon opetuksen takia päästä (hyvään tai ollenkaan) yliopistoon, ja niin edelleen noidankehässä. Ainakin Chilessä on näin, oletan että muuallakin jotain samantapaista. Se on vain niin väärin! Ja on kauheaa tietää, ettei mikään tule muuttumaan pitkään aikaan, ainakaan niin kauan kun samat ahneet ihmiset päättävät asioista, koska köyhiä ja kouluttamattomia muka tarvitaan tekemään epämukavampia töitä, ja tyhmiä on aina helpompi manipuloida. En pysty tarpeeksi arvostamaan omaa onneani siitä, että minulla on mahdollisuus kouluttautua ilmaiseksi ja valita kiinnostusteni mukaan, en sen, mihin on varaa. Vihaisin niin paljon joutua tekemään jotain muuta kuin mitä itse olisin valinnut, niin kuin jossain aiemmassa tekstissä olen jo tainnut mainita. 

Tähän aiheeseen haluaisin myös kuvillani (ja vapaaehtoistyöllä!) joskus vaikuttaa, mutta sitä varten täytyisi matkustaa, mihin taas tässä materialistisessa maailmassa tarvitsisin rahaa, jota minulla ei tässä elämäntilanteessa tarpeeksi ole. 

Mutta nyt eilisen kuvausretken loput kuvat! Tapasimme myös kameran edessä viihtyvän oravan, josta ei voi olla pitämättä.

Ja ajattelin lisätä tällaisen kohdan jokaisen tekstin alalaitaan, jossa voi äänestää omaa suosikkikuvaansa tai -kuviaan. Epäilen, että kovin montaa ääntä ei vielä pitkään aikaan heru, mutta saanpahan jotain tähän blogiin sopivampaa kuin tylsät "ok", "hyvä", "huono" vaihtoehdot. Eli ruksaa ihmeessä lempparisi ja tee minut iloiseksi :D


1
2 
 9
10 
11 
12 
13 
14 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti