torstai 2. toukokuuta 2013

Eläintarhoista

Viime viikon reissuni kuvista kaikki eivät vieläkään olleet löytäneet tietänsä tänne, joten tuoreen aineiston puuttuessa julkaisen ne loput nyt. Kuvat ovat matkan varrelta Rovaniemeltä Helsinkiin, koukaten Ranuan eläintarhasta. Tai lähinnä Ranuan eläintarhasta oikeastaan.

Olen paininut pitkään oman mielipiteeni kanssa eläintarhoihin liittyen: nautin siellä eläinten katselusta ja kuvaamisesta liikaa siihen nähden, että oma maailmankatsomukseni ei hyväksy villieläinten häkeissä pitämistä. Kuitenkin vammautuneiden tai uhanalaisten eläinten vangitseminen suojelua varten on hyväksyttävää, mutta enhän silti voi varmasti tietää, kuolivatko vasan vanhemmat oikeasti onnettomuudessa - varsinkin, kun eläintarhat erityisesti muualla maailmassa ovat bisnestä siinä missä huvipuistot ja teemapuistotkin.

Erityisesti minua säälittää ja vihastuttaa nähdä lintuja häkissä. Miltä mahtaa tuntua, kun se oma elementti riistetään itseltä? Lintu symboloi vapautta ja lentämistä, ei sellaista saisi laittaa suljettuun tilaan. Varmasti olisi sanoinkuvaamatonta halvaantua tai menettää puhekyky, eikä moni selviäisi selväjärkisenä, jos joutuisi lopun ikänsä viettämään samassa asunnossa poistumatta ikinä ulos tai edes päättämättä keiden kanssa elää. 
Uskon ja olen nähnyt, että on olemassa myös eläintarhoja, joissa eläimistä huolehditaan hyvin ja yritetään taata luonnolliset oltavat, mutta ei se silti vastaa elämää vapaana, ainakaan minulle ei vastaisi. Niinpä poistun aina hieman haikein mielin, vaikka olisin nauttinut kokemuksesta eläintarhassa.

Aiheeseen liittyen lisään vielä pari kuvaa Helsingin Korkeasaaresta helmikuulta. Ne ovat muuten yksiä ensimmäisistä tällä kameralla kuvaamistani kuvista!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti