lauantai 1. helmikuuta 2014

Uusi vuosi

Tässä on tällainen vähän myöhäinen uuden vuoden kirjoitus (:

En ole tehnyt mitään erityisiä uuden vuoden lupauksia, koska minusta ei ole kovin loogista tehdä elämää mullistavia lupauksia tulevalle vuodelle vain siksi, että meidän kalenterisysteemi sattuu vaihtamaan vuotta. Lupauksia pitäisi tehdä silloin, kun ollaan valmiita ja motivoituneita muutokseen - eihän siitä muuten tule mitään. Juuri nyt minulla on käynnissä projekti sokerin syöntini vähentämiseksi, koska vaikka tiedän sen olevan pahaksi minulle, on ollut hankala syödä vähemmän makeaa. Olen ajatellut sokeria vähän niin kuin ainoana paheenani, mutta nyt olen päättänyt pikkuhiljaa vähentää sen syöntiä. Olen vielä "juo teetä ilman sokeria", "leivo vain kerran kahdessa viikossa" ja "kutsu joku kylään, kun leivot". Koska leipominen on yksi harrastuksistani, haluaisin edelleen jatkaa sitä, kunhan on joku jonka kanssa jakaa makeat tuotokset.

Toinen "muutos" jonka haluan toteuttaa, on lisätä liikunnan määrää. En koe sitä kovin vaikeana tavoitteena, koska olen aina rakastanut liikkumista, ja tottunut viidesti viikossa oleviin harjoituksiin milloin missäkin lajissa, mutta nyt tarvitsin vain motivaatiota aloittaakseni aktiivisemmin uudestaan. Viime viikolla kävin ensimmäisillä tanssitunneillani, ja olen lisännyt lihaskuntotreeniä kalenteriini joka toiselle päivälle, ja luulisin tuon riittävän. Olisi niin ihanaa olla oma koira myös sen vaatiman kävelyn määrän takia. Aikaisemman kokemukseni mukaan se ei suurimmaksi osaksi tunnu vain pakolta koiran takia, vaan enemmänkin tekee säännöllisistä lenkeistä tavan.

Kysyin parhaalta ystävältäni, minkä hän kokee parhaaksi asiaksi koiran omistamisessa, ja hän vastasi romaanin pituisella vastauksella, eikä se ainakaan helpottanut pentukuumetta (ei sillä, että haluaisinkaan sen helpottavan..). Pariin lauseeseen tiivistettynä hän puhui luottamuksesta ja pyytteettömästä rakkaudesta ja ystävyydestä koiran kanssa, ja että joku, jolla ei ikinä ole ollut lemmikkiä, ei vain voi ymmärtää miten paljon sitä välittää toisistaan, ja miten paljon onnellisemmaksi se voi elämän tehdä.

Huomenna tai ylihuomenna tai joskus lähiaikoina joka tapauksessa aion vielä pistää paljon tuoreempia kuvia, ja sen jälkeen näiden kuvien pitäisi olla ajan tasalla. Nyt vuorossa kuvia uuden vuoden vietosta ja joistakin leipomuksistani joululoman aikana (:


 2
 3
 4
5
 6
 7
 8


2 kommenttia:

  1. Koirat on ihan maailman parhaita, en tiedä mitä tekisin ilman päivieni sulostuttajaa, rakasta Aavaani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa (: Mulla on ollut vain satunnaisia hoitokoiria, mutta niistäkin saa jo niin paljon iloa, etten tiedä miten sekaisin omasta koirulista ajautuisin!

      Poista