lauantai 14. syyskuuta 2013

Ensimmäinen vaelluspäivä

Vihdoinkin voin kuvien kera kertoa pienestä vaelluksestamme Pyhä-Luoston kansallispuistoon! Tämä siis siksi, että latasin ilmaisen 30 päivän kokeilun Adobe Photoshop Lightroomista. Täytyy kyllä sanoa, että se on ehdottomasti paras ja kätevin kuvankäsittelyohjelma, jota olen ikinä kokeillut. Olen niin sanotusti rakastunut siihen ;)


En voi tarpeeksi hyvin sanoin kuvailla, miten upea kokemus koko vaellus oli minulle. Voida olla keskellä jotain niin kaunista ja voimakasta samaan aikaan, puhtaan luonnon ja ilman ympäröiminä. Aloitimme puolilta päivin ja kävelimme ensimmäisenä päivänä 15-20 kilometriä (jossain vaiheessa käytimme jotain oikopolkua, eikä ole tietoa paljonko se lyhensi reittiämme) ennen teltassa yöpymistä. Olin täysin lumoutunut kaikesta, mitä näin matkan varrella: pieniä kirkkaita puroja, kaatuneita puita, jotka maa oli valloittanut takaisin itselleen, karuja maisemia mitä kauneimman taivaan alla.

Saatuamme leirimme pystyyn tulentekopaikan viereen, huomasimme pian, että meillä oli aivan liikaa tavaraa mukanamme. Ensikertalaisina annan sen meille anteeksi, sillä oli hankala arvioida, paljonko kuluttaisimme ruokaa tai mitä asioita matkalla oikeasti tulee tai ei tule tarvinneeksi. Seuraavalle kerralle emme ota telttaakaan mukaan, sillä useimpien reittien varrella Lapissa on autiotupia, joissa yöpyä.

Voisin vain olla ja kävellä keskellä luontoäidin valtakuntaa päiväkausia. Se on ihanan rauhoittavaa ja rentouttavaa ja tieteellisesti todistetusti mm. alentaa stressitasoa ja parantaa vastustuskykyä ja tarkkaavaisuutta. Minun tosiaankin tarvitsee asua luonnon helmassa sitten joskus tulevaisuudessa, ja onneksi en ole ideani kanssa yksin (:

Seuraavan vaelluksen haluaisin olevan hieman pidempi, ja haluaisin mennä Lemmenjoen kansallispuistoon. Näin muutamia upeita kuvia sieltä, ja minulle kerrottiin siellä olevan paljon geologisia ilmiöitä kuten jääkauden merkkejä.

Että tällaista tänään, seuraavissa kahdessa postauksessa tulevat loput kuvat ehkä pienten lisäfiilistelyjen kera :D




1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti